Skip to Content
Volgende halte: het Vakantiesalon van Brussel

Volgende halte: het Vakantiesalon van Brussel

Aan het begin van dit nieuwe jaar denken heel wat mensen al aan hun volgende vakantie! Goed nieuws: het Vakantiesalon van Brussel opent zijn deuren in Brussels Expo van donderdag 7 tot zondag 10 februari 2019.  Het is voor de bezoekers de ideale gelegenheid om inspiratie op te doen en te dromen over hun volgende reizen.

Inspiratie voor volgende vakantie

Een toekomstige vakantie voorbereiden is altijd spannend. Het Vakantiesalon van Brussel is de perfecte plek om informatie te verzamelen en om toekomstige vakantieplannen te verwezenlijken. Ongeveer één Belg op twee heeft een to-do-list met daarop de reizen die hij/zij nog wil maken. Tijdens dit grootste Belgische evenement in het teken van het toerisme krijgen de bezoekers de kans om experts te ontmoeten die hen kunnen helpen bij de organisatie van de reizen waar ze al zo lang van dromen.

Vandaag verkiest bijna de helft van de Belgen (46%) om hun grote vakantie te reserveren via een agentschap, zodat alles onmiddellijk in orde is. De Belgen blijken eerder avontuurlijk wat de keuze van hun vakantie betreft. 46% houdt ervan om wat variatie te brengen in de vakantiekeuze, zowel wat het land als de formules betreft. Deze trend is sterk verankerd bij mensen jonger dan 34 jaar.

De Belgen brengen veel tijd door achter hun computerscherm om zich zo goed mogelijk te informeren over hun bestemming. 7 Belgen op 10 bereiden zich trouwens voor door het lezen van online commentaren. Ook de lokale weersomstandigheden zijn een belangrijk criterium. Voor 72% van de Belgen is het zelfs een van de belangrijkste criteria voor de keuze van hun bestemming.

De Belgen en La Dolce Vita

Elk jaar plaatst het Vakantiesalon van Brussel een land in de kijker. Dit jaar werd gekozen voor Italië. En dat is geen toeval, want de Belgen lijken bijzonder tuk op deze bestemming.  7 op 10 Belgen brachten ooit al een vakantie door in Italië. En van de 30% die er nog nooit naartoe ging, zijn 2 op de 10 van plan om er hun volgende vakantie door te brengen. 

1 Belg op 3 beweert zelfs dat Italië zijn/haar favoriete reisbestemming is. Waarschijnlijk is het daarom dat 39% van de Belgen de Italiaanse cultuur opzoekt in eigen land, om zich het hele jaar door een beetje op vakantie te voelen.

Reizen betekent ook mensen ontmoeten

Niemand reist echt alleen. Zelfs wie zonder reisgezel vertrekt, wat 66% van de Belgen blijkbaar al deed, maakt tijdens de reis uiteindelijk kennis met andere mensen. 41% van de Belgen beweert zelfs dat het de ontmoetingen met andere mensen zijn die een vakantie echt onvergetelijk maken.

1 Belg op 3 keerde al eens terug naar dezelfde plek om er opnieuw zijn/haar vakantie door te brengen met mensen die hij/zij ter plaatse ontmoette. 54% van de Belgen verklaart het leuk te vinden om meerdere keren naar dezelfde plaats op vakantie te gaan.

22% durft zelfs toegeven al verliefd te zijn geworden op vakantie.

En waar zullen we over 50 jaar naartoe gaan?

Over het algemeen zijn de Belgen het erover eens dat onze manier van reizen in de toekomst heel anders zal zijn dan nu. Meer dan de helft van hen denkt dat het op een dag mogelijk zal zijn om naar de ruimte te reizen. Een Belg op 4 is trouwens heel enthousiast over het idee van deze mogelijkheid.

57% van de Belgen denkt ook dat het over een dertigtal jaar mogelijk zal zijn om op een paar uur tijd naar om het even waar in de wereld te reizen.

Ten slotte menen 2 Belgen op 3 dat de meeste mensen in 2050 nog altijd gewoon met de auto naar Frankrijk op vakantie zullen gaan.

Een salon met heel wat animatie

Bezoekers aan het Vakantiesalon kunnen zich volledig onderdompelen in de vakantiesfeer.  Dankzij de vele animaties tijdens de volledige duur van de beurs kunnen de bezoekers zich helemaal ter plekke van hun toekomstige reisbestemming wanen.

 • Reizen vanuit Brussels Expo
  Sommige exposanten bieden de bezoekers de gelegenheid om hun bestemmingen uit te proberen aan de hand van verhoogde realiteit. Zo kunnen ze het zand al tussen hun tenen voelen of genieten van het onmetelijke uitzicht vanuit een hotelkamer.
 • Een duik in de diepte
  De BEFOS (Belgische Federatie voor Onderwateronzoek en Sport) zal de durvers onder de bezoekers op haar stand de mogelijkheid bieden om de sprong te wagen en een duikinitiatie te volgen.
 • Het ritme van carnaval doorheen de Paleizen van Brussels Expo 
  Dit jaar kunnen de bezoekers carnavalstoeten van over de hele wereld bewonderen in de verschillende gangen van het salon.
 • Degustatie van lokale specialiteiten
  In het Cooking Theater kunnen de bezoekers gerechten van tal van bestemmingen komen ontdekken en proeven. Verschillende landen zullen hun lokale specialiteiten voorstellen.

 

Alle informatie over het Vakantiesalon vindt u op https://www.vakantiesalon.eu/

Over Vakantiesalon


Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en het networkingevenement Topontmoetingen. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.