Volgende bestemming: Vakantiesalon 2023

Copie de Banner (3).png

Het Vakantiesalon, de grootste vakantiebeurs in België, bereidt zich voor op een nieuwe editie, die plaatsvindt van donderdag 2 tot en met zondag 5 februari 2023 in Brussels Expo. Dit jaar staat Corsica in de schijnwerpers. Een eiland waar rond cultuur, natuur en avontuur in elk seizoen iets te beleven valt. Voor de bezoekers is er van alles te ontdekken : van watersport tot kamperen, van wandel- en fietstochten tot reizen op maat. Fijnproevers kunnen bovendien genieten van heerlijke specialiteiten van de verschillende partners.

Een bron aan inspiratie en goede plannen

Meer dan 250 exposanten onder één dak nemen de bezoekers mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plaatsen, onbekende geuren en smaken, unieke avonturen en nieuwe expedities. Bezoekers worden er ondergedompeld in de cultuur en natuur van hun droombestemming. Gedurende vier dagen kunnen zij vragen stellen aan experts uit de sector en in gesprek gaan met andere globetrotters.

Aan boord voor het eiland van de schoonheid

Corsica is bezaaid met kleurrijke steden, zowel in het gebergte als langs de kust, die in de vier seizoenen ontdekt kunnen worden. Het eiland van de schoonheid staat in het teken van activiteiten die aangepast zijn aan de wensen van elke reiziger: verfijnde gastronomie, lokale producten, adembenemende uitzichten, sportieve activiteiten...

“De combinatie van cultuur, natuur en avontuur en de verscheidenheid aan activiteiten op eenzelfde eiland waren meer dan voldoende argumenten om Corsica in de schijnwerpers te zetten.” Frédéric François, CEO bij FISA.

Thema’s 2023

Elk jaar wordt het Vakantiesalon gekenmerkt door verschillende thema’s. Watersporten, die op Corsica volop worden beoefend, krijgen tijdens deze editie extra aandacht. ​ Daarnaast is er ook het thema Walk & Bike, dat zowel voor beginners als voor gevorderden toegankelijk is. En tenslotte: na inspanning volgt ontspanning. Daarom zullen op het Food Travel Festival culinaire standen staan met specialiteiten van bij ons, maar ook uit andere streken.

De Camp’in & Out zone wordt dit jaar opnieuw ingericht. Een ontmoetingsplaats waar kampeerders die dezelfde passie delen met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Persconferentie

Het salon gaat op donderdag 2 februari van start ​ met een persconferentie die georganiseerd wordt door FISA, organisator van het Vakantiesalon. De laatste trends, boeiende cijfers en de gewoontes van de reiziger van morgen worden door verschillende sprekers toegelicht.

Praktische info voor de persconferentie:

  • Datum: donderdag 2 februari 2023
  • Uur: ontvangst om 10 uur, persconferentie om 10.30 uur
  • Plaats: Brussels Expo, vooraan Paleis 5
  • Gelieve uw aanwezigheid op de persconferentie te bevestigen per e-mail aan Gabrielle Vermeulen op [email protected]

Praktische info voor het Vakantiesalon:

  • Datum: donderdag 2 – zondag 5 februari 2023
  • Openingstijden: 10u – 18u
  • Plaats: Brussels Expo, Paleis 5 & 6
  • Meer info: www.vakantiesalon.eu

De persruimte van de exposanten

Ontdek alle persberichten van de exposanten via de deze link (de dropbox wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe berichten).

Gabrielle Vermeulen

Press officer, Two cents

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vakantiesalon


Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en het networkingevenement Topontmoetingen. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.