77315321_2910229199001979_8464506956952895488_o.jpg
Delen:

Klaar voor vertrek: Op naar het Vakantiesalon van Brussel in Brussels Expo

Het Vakantiesalon van Brussel van 6 tot en met 9 februari 2020

De gemiddelde Belg gaat drie à vier keer per jaar op reis. Velen onder hen trekken naar het Vakantiesalon om hun volgende reis te plannen. Dit jaar staat een bezoek aan Cuba, gastland voor deze 62ste editie van het salon, op het programma. Bezoekers maken er kennis met lokale tradities, schaven hun kennis bij over ecotoerisme en ontdekken tal van mogelijkheden om een sportieve vakantie te beleven.
Naast Cuba worden nog 800 andere bestemmingen voorgesteld op het salon.

Het Vakantiesalon in een nieuw jasje

Dit jaar biedt het Vakantiesalon plaats aan twee nieuwe evenementen: CAMP’IN & OUT en Sports & Adventure. Paleis 4 wordt de ontmoetingsplaats voor alle kampeerfanaten. CAMP’IN & OUT stelt de verschillende modellen campers, tenten, caravans en plooiwagens voor. Men ontdekt er ook de leukste plekjes in binnen- en buitenland waar het gezellig kamperen is.

Voor wie het allemaal een beetje actiever, sportiever of uitdagender mag, is er het Sports & Adventure event. Aanbieders van deze reizen vind je terug in de Paleizen 3, 4 en 5. ​ Of het nu gaat om een fijne fietstrip, een adembenemende duikvakantie of een rustige golfuitstap met vrienden, hier is er voor elk wat wils. Zelfs bestemmingen ideaal om te canyoningen of raften, staan er op het programma. En voor wie graag op safari gaat of het avontuur op andere continenten wenst te ontdekken, vindt bij de verweg bestemmingen zijn gading.

Wie vakantie zegt, zegt natuurlijk ook sfeer en gezelligheid. En wat brengt de bezoeker nog beter in de vakantiesfeer dan de typische gastronomie, muziek en dans? Van salsa tot hiphop! Met het thema Dance & Music around the world, komen ze allemaal aan bod. En in het Cooking Theatre geven chef Marc Costers en de exposanten het beste van zichzelf en toveren ze de wereld op hun bord. Via een culinaire wereldreis leert men gekende en minder gekende lokale gerechten kennen.

Wie nog twijfels heeft of gewoon graag luistert naar persoonlijke ervaringen en spannende verhalen van andere reizigers, kan op het Vakantiesalon voor de allereerste keer terecht in het “Bestemmingstheater”. Hier delen fervente reizigers, bloggers en experts hun ervaring over een bepaalde bestemming of alternatieve manier van reizen.
Green Key zal aanwezig zijn als hoofdspreker.

Het Vakantiesalon houdt de vinger aan de pols van de reiziger en sluit aan bij wat er leeft in de wereld. De organisatoren bieden bezoekers de kans om een online ticket te kopen voor € 6 (in plaats van € 5). De extra opbrengst hiervan wordt geschonken aan WWF om Australië te steunen in zijn strijd tegen de natuurramp die er momenteel plaatsvindt.

Hasta la vista: Ontdek Cuba

 
 

Dit jaar verwelkomt de beurs het Caraïbische eiland Cuba als gastland. Deze bestemming is de droom van vele Belgen. 7 op de 10 jongeren geven aan er graag op vakantie te willen gaan. Deze bestemming, gekend om zijn geschiedenis, sigaren, was vaak een bron van controverse. Vandaag kijken reizigers verder dan de gekende vooroordelen en ontdekken een land dat zijn toeristische aanbod volop blijft ontwikkelen en zo zijn bezoekers van hun sokken blaast met zijn overweldigende natuur, gastronomische keuken en rijk cultureel patrimonium. Uit het enthousiasme van jonge toeristen die het land bezochten blijkt dat de clichés overboord gegooid kunnen worden.

Tijdens de beurs krijgen de bezoekers de kans om ervaringen uit te wisselen met tips en advies voor een geslaagde reis naar Cuba te vragen aan Cubanen.
En op Varadero Beach in Paleis 3 worden de bezoekers ondergedompeld in de ontspannen Caraïbische sfeer en wanen ze zich al even op vakantie

Maken de Belgen zich zorgen over hun ecologische voetafdruk?

Over het algemeen vinden vier op tien Belgen het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te beperken wanneer ze reizen. Bij de jongeren houdt de helft van de 18- tot 34-jarigen hun ecologische voetafdruk in het achterhoofd bij het boeken van een vakantie, al blijft de prijs een belangrijk criterium bij de uiteindelijke keuze.

Zich bewust van de ecologische impact van de toeristische sector, bieden veel exposanten tegenwoordig oplossingen of initiatieven om deze befaamde voetafdruk te verkleinen. Voorbeelden hiervan zijn CO2-compensaties, bestemmingen dicht bij huis, natuurreizen, alternatieven voor het vliegtuig, groepsreizen en reizen gekoppeld aan milieu-initiatieven zoals een strandschoonmaak.
Om dit te ondersteunen zal de organisatie van de Eneco Clean Beach Cup aanwezig zijn op de beurs. Hun doel is om het brede publiek te sensibiliseren inzake het maritiem plastic probleem in onze oceanen en dit zo dicht mogelijk bij de bron aan te pakken. Bezoekers kunnen zich ter plaatse inschrijven om deel te nemen aan de grote Beach clean-up op 22 maart 2020 om het strand mee te helpen opruimen.

Share uw vakantie meteen

 
 

Driekwart van de jongeren geeft aan veel foto’s te nemen op vakantie om deze vervolgens onmiddellijk op sociale media te posten. Connectiviteit is belangrijk voor jongeren, ook op vakantie. Door hun mooiste foto’s te delen laten ze hun familie en vrienden wegdromen en mee genieten van hun vakantie.

Sociale media worden ook steeds een belangrijkere bron van inspiratie bij het zoeken naar reisbestemmingen. Zeven op tien jongeren duiden vrienden of familie aan als belangrijkste inspiratiebron. De helft zegt echter ook inspiratie te halen uit de websites en sociale netwerken van influencers uit de sector.

Praktische informatie

Wanneer? Van 6 tot en met 9 februari 2020 van 10 tot 18 uur

Waar? Brussels Expo - Toegang via

  • Paleis 3 & 4 (kant van het Atomium en de metro)
  • Astridhall via de voetgangersbrug aan parking C

Tickets?

  • Online: € 5 of € 6 met gift van €1 voor Australië
  • Ter plaatse: € 10
  • Kinderen jonger dan 12 jaar met begeleiding van een volwassene: gratis

Ontdek hier de perskits van de exposanten

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vakantiesalon


Over FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is in 2003 gestart met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en het networkingevenement Topontmoetingen. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.


www.vakantiesalon.eu